Är du en toffel?

Toffel är inte bara ett skodon

Det finns en skillnad mellan att toffla och vara en toffel. När du tofflar tackar du nej till en utekväll för en hemmakväll, men att vara en toffel är något annat. Det vanligaste är att män får höra att de är en toffel. Beteendet ter sig vara mer accepterat hos kvinnor, kanske är det till och med ett naturligt beteende för dem.

När vet du att du är en toffel, då? Ja, det kan ta sig uttryck på många olika sätt. Gemensamt är dock att du lämnat ditt liv bakom dig och endast lever genom din partner – hans eller hennes intressen blir till dina och dina gamla intressen tynar sakta bort. Om du väljer bort VM-finalen i fotboll för halvtaskiga rom-coms, ja då finns det ett problem.

I ett förhållande finns det flera varningsklockor att ha i beaktning. Med det sagt behöver det inte vara en dålig egenskap att vara en toffel. Det finns något fint i det, att älska någon annan mer än sig själv och han eller hon ta mest plats i förhållandet. Ändå kan det vara värt att lyssna på varningsklockorna eftersom risken är överhängande att du blir utnyttjad och aldrig får bli den du en gång var.

Lägger du dig alltid i diskussioner med din älskade? Väljer du alltid soffhäng framför barhäng? Väljer du din partners intressen framför dina? Tar du aldrig egna initiativ? Försöker du alltid ställa in aktiviteter med andra? Talar du inte termer som ”Jag” utan som ”Vi”? Om du svarat ja på ett par av följande frågor är chansen eller risken stor att du är en toffel.

Kom ihåg att det inte per automatik behöver vara något fel med att vara toffel. Det viktigaste är att du får göra din röst hörd i förhållandet. Att du väljer hemmakvällar före utekvällar är också en del i en mognadsprocess och behöver inte vara ett tecken på att du är en toffel.

toffel